- vandam...::|مشرف عـام |::...
- عدد المساهمات : 2538
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 19/07/2011
إوعا الزلابيه بطريقة الشيف حسن
الإثنين فبراير 18, 2013 2:39 pm
<font size="5">السلام عليكم ورحمة الله وبركاته</font> <br> <font size="5">المقادير معلقه كبيرة خميرة</font> <br> <font size="5">معلقة صغيرة سكر</font> <br> <font size="5">معلقة صغيرة ملح</font> <br> <font size="5">معلقه كبيرة زيت 40 جرام دقيق</font> <br> <font size="5">100 جرام ماء دافىء</font> <br> <font size="5">نصف كيلو دقيق</font> <br> <font size="5">30 جرام نشا</font> <br> <font size="5">كوبيتين ونصف مايه للعجبن</font> <br> <font size="5">زيت للقلى</font> <br> <font size="5">شربات تقيل</font> <br> <font size="5">الطريقه الخميرو والسكر والملح و40 جرام دقيق والزيت وربع كوب المايه الدافىء نقلبهم مع بعض ونسيبهم بتخمروا لمدة ساعه ودى تبقى خميرة الزلابيا</font> <br> <font size="5">وبعدين لما تخمر نجيب الدقيق والنشا والمايه ونعجن ولاذم تكون سايله ولو إحتاجت العجينه إذا كانت يابسه نحطهلها مايه</font> <br> <font size="5">وبعدين نحط العجينه المتخمرة ليها ونسيبها تخمر ساعه كمان</font> <br> <font size="5">وبعدين بعد ما تخمر نقلبها كويس ونسخن الزيت ونحضر معلقه صغيرة وطبق صغير فيه زيت ونمسك العجينه بقبضة إيدينا تطلع من قبضتنا كدا كورة صغيرة بالمعلقه الصغيرة نغمسها فى الزيت ونقطع الكورة ودا عشان العجينه ما تلزقش فى المعلقه ونحطها فى الزيت ونقلبها كويس عشان تحمر من كل ناحيه وبعدين نحطها فى الشربات أو نرش عليها سكر بودرة</font> <br> <font size="5">أسألكم الدعاء بظهر الغيب</font>
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى